گزارش تصوری دوره تربیت و تعالی، دانشگاه امام حسین (ع)، ویژه مهندسین قرارگاه خاتم ، آبان ۱۴۰۰ استادحجت الاسلام علی رجبی
۱۶ آبان ، ۱۴۰۰
گزارش تصویری از کارگاه آشنایی با مسایل بهداشتی دوران بلوغ، با حضور سردار حسن زاده فرمانده سپاه محمدرسول الله(ص) در مسجد صاحب الزمان (عج)، خیابان خوش جنوبی، آبان ماه ۱۴۰۰ ، استاد حجت الاسلام علی رجبی
۱۶ آبان ، ۱۴۰۰

نشانه پیروزی ملت ما و شاهد صادق بر پیروزی کامل این ملت، مردم سلحشور این منطقه [هویزه]اند.

امام خامنه ای (مدظله العالی)

معرفی شهدای کشور به عموم مردم در کنار معرفی شهدای حوزه کارگری یکی از اهداف اصلی پایگاه اطلاع رسانی شهدای گروه سایپا می باشد که این مطلب طی درخواست استاد عالیقدر حجت الاسلام و المسلمین حاج آقا علی رجبی که با حضور در گلزار شهدای غیور هویزه و بررسی حماسه سازان دشت هویزه و شنیدن خاطرات شگفت انگیز شهدا مظلوم کرخه نور مورد توجه قرار گرفت که بر خود وظیفه دانستیم که برای معرفی بهتر این شهدای والامقام اقدام کوچکی برداریم .

 

 

 

ماجرای شهدای کرخه نور به روایت شاهدان مستقیم:

اواسط آبان ۵۹، بعثی ها ناغافل ریختند توی روستاهای منطقه کرخه نور هویزه و مردم بی پناه را بستند به توپ و تانک. به حیوانات زبان بسته و انبارهای آذوقه هم رحم نکردند. خوب که دِقِّ دلی شان از همکاری مردم با بچه های سپاه خالی کردند؛ ۲۸ نفر از مردان روستا را با خود بردند به جایی نامعلوم.

دیگر خبری از آنها نشد تا ۶ سال بعد که سر و صدای پیدا کردن شان در یک گور دسته جمعی بلند شد.

سردار یونس شریفی، شیخ کریم بوعذار و دیگر شاهدان این ماجرا که خود در محل حادثه و تفحص شهدا حضور داشته اند تعریف می کنند:

از هویزه به سمت کرخه رفتیم. هنوز به اولین روستا نرسیده بودیم که دیدیم روستاییان در حال فرار هستند. یکی گوشش پریده بود؛ دیگری بینی نداشت و صورت و گردنش پر از خون بود. زن و بچه ها با پای برهنه در حالی که جیغ می کشیدند، می دویدند. زنی را دیدم که یک دستش پریده بود. خون از بدنش فواره می زد. با این حال به طرف هویزه می دوید. خشکم زده بود. خدایا چه شده است؟ جلوی یکی از مردها که سالم بود را گرفتم و پرسیدم چرا فرار می کنید؟ چه بر سرتان آمده؟

نفس تازه کرد و گفت: بعثی ها توی هر روستا ۵، ۶ تانک آورده اند و با گلوله مستقیم افتاده اند به جان مردم. هرکس را که ببینند می کشند. به اولین روستای سر راهم – سُمیده – که رسیدم، عراقی ها رفته بودند. صحنه عجیبی بود، خانه های مردم در میان شعله ها می سوخت. تعدادی روی خاک ها در خون خود دست و پا می زدند. عده ای برای در امان ماندن، خودشان را توی کانال های آب انداخته بودند. روستاهای دیگر مثل «سیار احمدآباد»، «سیار موالی»و… نیز وضع بهتری نداشت. صدای جیغ و داد زنان و گریه بچه ها لحظه ای قطع نمی شد. تازه معلوم شد دشمن ۲۸ نفر از مردهای روستاها – از پیرمرد ۸۱ ساله تا نوجوان ۱۷ ساله – را هم با خود به اسارت گرفته و به جای نامعلومی برده است…

مردم روستاها بچه های سپاه را خوب می شناختند. همین که برای شناسایی یا عملیات های ایذایی سرازیر می شدیم از هیچ کمکی دریغ نمی کردند. اگر موتورسیکلت مان خراب می شد، کمک می کردند درستش کنیم. اگر آب و غذا می خواستیم تهیه می کردند. اسلحه و مهمات مان را بین علوفه هایشان پنهان و جاسازی می کردند، تحرکات دشمن را گزارش می دادند. آمار تلفات دشمن از مین گذاری ها و عملیات های ایذایی که انجام می دادیم را برایمان می آوردند و خلاصه همه جوره هوایمان را داشتند.

جاسوس ها و گشتی های دشمن هم خوب فهمیده بودند که مردم روستاهای اطراف، دشمن اصلی آنها هستند. این بود که برای انتقام و زهر چشم گرفتن از مردم عرب منطقه به روستاهای آنها یورش بردند؛ مردم را به گلوله بستند و خانه هایشان را با تانک خراب کردند.

به هر حال دیگر خبری از اسرا نشد تا ۲۵ فروردین ۱۳۶۵ که بر و بچه های جهادسازندگی هویزه هنگام اجرای عملیات تسطیح اراضی در ۳۰ کیلومتری روستای سُمیده ، وسط بیابان به تل خاک مشکوکی رسیدند که تعداد زیادی پوکه خالی فشنگ اطرافش ریخته بود. خاک ها را که کند و کاو می کنند می رسند به استخوان های تعدادی شهید که دست و چشم بسته با رگبار گلوله شهادت رسیده بودند. همان ۲۸ بیگناهی که بعثی ها از روستاهایشان ربوده و احتمالا همان روز ۱۸ آبان ۱۳۵۹به شهادت رسانده بودند. در میان شهدا، پدر و فرزند، چند برادر و… نیز به چشم می خورد.

مردم روستاها که عزیزی گم کرده بودند با شنیدن خبر پیدا شدن پیکرها خودشان را به محل تفحص رساندند. تنها مدرک شناسایی پیکرهای مطهر شهدای کرخه نور، لوازم شخصی باقی مانده نزد آنها بود.

 

پس از تشییع باشکوه پیکرهای مطهر شهدا در سوسنگرد و اقامه نماز توسط شهید آیت الله سید محمد باقر حکیم در مدرسه شهید خیاطی شهر، خانواده‌های معظم شان تصمیم می‌گیرند که آنها را در جوار شهدای هویزه، یعنی شهید علم الهدی و یاران باوفایش که در حماسه هویزه به شهادت رسیدند به خاک بسپارند.

شهدای مظلوم کرخه نور، شهدای والامقامی هستند که تحت هیچ شرایطی حاضر به همکاری با دشمن بعثی نشدند و مرگ سرخ را به زندگی زیربار بیگانه ترجیح دادند. شهیدانی والامقام که گاهِ شهادت، یک گام پیش از شهدای هویزه بودند و گاهِ آرمیدن، چند گام پس. بیشتر ۲۸ شهید مظلوم کرخه نور از دو طایفه عرب زبان بوعذار و بوغنیمه هستند. از پیرمرد ۸۱ ساله تا نوجوان ۱۷ ساله. برخی پدر و پسرند؛ برخی برادر و برخی پسرعمو و… اهل روستا‌های سُمیده، سیار موالی و سیار احمدآباد از توابع شهر جاودان حماسه ها؛ هویزه قهرمان.

 

عشایرغیور، اما درس سازش ناپذیری خوبی به این متجاوز مزدور دادند. بیخود نبود که حضرت آقا فرمودند: «عشایر در جنگ تحمیلی، خوب امتحانی دادند.»

اگر خواستید این شهدای مظلوم را به شاخه گل های «صلوات» مهمان کنید، اسامی نورانی شان را هم به یاد داشته باشید:

شهید بنات بوعذار

شهید کریم بوعذار

شهید حمید بوعذار

شهید کاظم بوعذار

شهید یونس بوعذار

شهید شُوَیع بوعذار

شهید چاسِب بوعذار

شهید بَنیه آقا بوعذار

شهید مایع بوعذار

شهید جلیل بوعذار

شهید مِسعَد بوعذار

شهید عبدالله بوعذار

شهید عبدالحسین بوغنیمه

شهید هَشّال بوغنیمه

شهید جابر بوغنیمه

شهید رُفَیِّع بوغنیمه

شهید ظاهر سیلاوی

شهید حویش سیلاوی

شهید گویطع (گاطع) حمودی

شهید دعیس صالحی

شهید شرجی غلامی

شهید عبدالرضا غلامی

شهید عبدالامام حمودی

شهید حمید غلامی

شهید دایخ فرحانی نهر یوسف

شهید حامد عیاشی زاده

) شهید خَلَف نیسی (آرمیده در گلزار شهدای شهر هویزه

و یک شهید گمنام

شهدا را یاد کنیم ولو با یک صلوات

منبع: کتاب آیه های سرخ هویزه- پژوهش و تحقیقات زیارتگاه شهدای هویزه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *